sunnuntai 8. elokuuta 2010

Savustuspönttö

Näin meillä mökillä savustetaan. Ei siihen tarvita "virallista" käyttöön tarkoitettua laitetta. Teemu 16v antoi tähän neuvot.
Eli tarvitaan iso (mielellään vanhempi) kattila, grilli, ritilä, pari sokerinpalaa, katajanoksa ja savustuspurua. Purun voi vuolla lepän oksasta tai käyttää valmista myytävää.
Grilli kuumaksi ja kattila tulelle. Kattilan pohjalle purut, sokerit, ritilä ja katajanoksa. Ritilän päälle savustettava kala tms. Ja eiku odottelemaan valmistumista. Sitä voi välillä kurkata, että joko pääsis syömään. Meiän kattila&grilli systeemillä ovat suht'koht' nopiaan kypsyneet.
Kalan lisäksi olemme savustaneet kanaa ja lihaa. Ja aivan erityisen hyvää tuli hirven lihasta. Keitin ensin lihan ja ennen pönttöön laittoa kiedoin pekoniviipaleisiin. Emme olleet ikinä näin hyvää lihaa syöneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti